Historiaamme

Kids’ Valley on englantipainotteinen päiväkoti. Sen edeltäjä Englantilainen Leikkikoulu eli English Kindergarten aloitti toimintansa Hyvinkäällä 39 vuotta sitten: toimintaa ylläpitävä kannatusyhdistys The English Club of Hyvinkää ry perustettiin 27.9.1970.
Toiminnan aloittajia olivat Paavo Railo ja maisteri Marjatta Koskijoki.

Varsinainen leikkikoulutoiminta aloitettiin 7.1.1971 ja koululaisluokat 11.1.1971. Toimitiloina oli vuosina 1971-1983 Sveitsin ulkouimalan pukusuojat, jotka vanhempainyhdistys muutti talkoilla syksyisin leikkikoulun käyttöön ja purki keväisin ennen uintikauden alkua. Koululaisluokat toimivat myös Aseman koululla.

Vuonna 1983 leikkikoulu ja päiväkoti muuttivat nykyisiin tiloihin. Molemmat tilat on saatu käyttöön Hyvinkään kaupungilta.

Vuodesta 2000 alkaen toiminnan pääosana on ollut lasten koko- ja osapäivähoito ja esikouluikäisten lasten esiopetus samalla tavalla kuin kunnallisissa päiväkodeissa. Nykyisellään Kids’ Valleyssä on päivähoidossa n. 24 lasta.

Päiväkodissa toimii kerran viikossa 3-9 vuotiaille tarkoitettu englanninkerho, sen toiminnasta vastaa päiväkodin englannin opettaja. Kerhon tarkoituksena on tutustuttaa lapsia englannin kieleen ja tarjota lapsille mahdollisuus päästä käyttämään vierasta kieltä, jotta se pysyssi aktivoina ennen varsinaisen kielenopetuksen alkua koulussa. Englanninkerhon toiminta ajat vastaavat koulujen aikataulua. Kokoontuminen on syys-ja kevätkaudella n. 15 kertaa. Kerhopäivä on tiistai ja klo. aika 17.00-18.00. Kerhon hinta 0n 135e/per kausi.

 

Muistoja vuosien takaa

Katriina Parikka-Ahola, nykyisen halllituksen jäsen ja sihteeri

Olin englantilaisessa leikkikoulussa 2 vuotta (1980 – 1982). Muistan, miten äitini saattoi minut ja naapurin Kirsin ‘enkkulaisen’ iltapäiväryhmään. Leikkikoulussa toimi silloin aamupäivä- ja iltapäiväryhmät, ja iltapäiväryhmä alkoi klo 13, ja loppui klo 17 mennessä. Mukaan pakattiin aina omat eväät pieneen kerholaukkuun, ja mukana minulla kulki tietysti aina myös Santtu-apina.

Englantilaiseen leikkikouluun pääsi tuolloin 4-vuotiaana. 4-vuotiaiden ryhmä oli nimeltään ‘punaiset’, 5-vuotiaat olivat ‘vihreitä’ ja 6-vuotiaana pääsi ‘keltaisten’ ryhmään. Muistan ennen kaikkea englantilaiset laulut ja leikit, sekä sanojen ja helpohkojen lauseiden opettelua myös. Tästä oli kyllä apua ala-asteella kun englanti sitten vihdoin koulussa alkoi.

Välillä aina leikittiin uimalan leikkipuistossa, jossa oli mm. keinut ja kovaa pyörivä karuselli, jossa mentiin tosi lujaa. Hiihtokilpailut pidettiin uimalan kentällä ja osallistuminen oli hauskaa! Minulla taitaa vieläkin olla tallessa hopeamitali kisoista.

 

skiing

Ryhmäkuvassamme olen Santun kanssa keskirivissä toinen vasemmalta.

class

Jännittävä hiihtokilpailu.

Tallenna

Tallenna